Besteforeldrene dine hadde rett - de gamle er de beste

  15.10.2018

Det var noen som trodde den digitale tidsalderen ville gjøre potensiometeret foreldet. Men denne enkle teknologien har bevist dem veldig galt.

Originally oppfinnet av Thomas Edison - oppfinneren av lyspærepotentiometrene kan nå bli funnet som utfører oppgaver som både er verdslige (dimming a lightwitch) og ute av denne verden (utforske Mars overflate).

Potensiometre er variable motstander, hvor motstanden kan endres ved hjelp av en glidebryter eller knott. De er gode i lydapplikasjoner, for eksempel volumkontroll på fjernsyn og radioer.

Kraftig overlevende ekstreme forhold når den er forseglet til en høy standard, den nåværende utviklingen i potensiometerteknologi holder den ydmyke potten relevant for enda et århundre av ingeniører.

De krever ikke store mengder programvarestøtte eller maskinvare for å spore sin posisjon på grunn av den enkle måten de leser utgangsspenning på. Og på toppen av det er de veldig kostnadseffektive.

Å skape komponenter til lav pris som tar liten plass er et viktig problem for dagens designere, og potensiometrene er svært lette på plass, vekt og strømforbruk.

Så disse enkle elektrotekniske enhetene fortsetter å tjene sin plass i hjertet av kontroll-, stillings- og målesystemer.

Ruffys MR-serie - en joystick med flere akse-potensiometer - gjør perfekt bruk av denne teknologien.

Ideell for oppgaver i robotic systemer, rullestolkontroll, CCTV og miljøer der høye magnetfeltstyrker er tilstede, denne kompakte joysticken har utmerket motstand mot elektromagnetisk interferens, samt å være liten og robust.

Området har en toakset eller treakse-alternativ, med en rekke drop-in, bakmonterings- eller stigerørboksbaser.

Som med alle Nexus-produkter, har joystickene et imponerende utvalg av tilpassede alternativer, noe som betyr at designet ditt kan tas hensyn til på en skreddersydd måte. En annen fordel ved potensiometerteknologi er at potter kan skreddersys for å designe spesifikasjoner uten å ofre oppløsning.

En rekke håndtaksmuligheter betyr at MR-serien lett kan integreres i ethvert miljø.

Forseglet til IP54 over flensen, garanterer dette at støvsugeren ikke kan komme inn nok til å forstyrre driften, selv om joysticken ikke er helt støvtett. Det er også beskyttet mot vannsprut.

Med en 50 ° bevegelsesvinkel og en fjærreturnering er MR-serien svært slitesterke joysticks. Med en driftstemperatur på -180 ° C til 60 ° C, kan de lagres ved temperaturer fra -40 ° C til 70 ° C.

For informasjon om Ruffy potentiometer joysticks tilgjengelig fra Nexus, besøk produktsiden http://nexuscomponents.co.uk/Products/Joysticks/Potentiometer-Joystick eller e-post eller ring oss for å diskutere dine spesielle behov.


Foto av Ajeet Mestry på Unsplash